Dagens väder var undantaget som bekräftar regeln. Regeln i år har tyvärr varit regn och rusk, men just idag var vädret alldeles fantastiskt. Solen värmde faktiskt lite trots att vi är i slutet på oktober.

Jag tog en sväng på milspåret i Hemlingby i ganska lugnt tempo. Det kroppsliga förfallet har stoppats med en strikt diet och träning, men det är långt kvar till något som skulle kunna kallas form.

Förutom lite sundare leverne ska jag också försöka styra upp min tid framför datorn. Det ska bli mindre underhållning och mer utveckling från och med nu. Förra vintern använde jag Getting Things Done för att få bättre struktur på tillvaron. Det fungerade riktigt bra och jag kände mig både mer produktiv och mindre stressad. Tyvärr tappade jag greppet lite under sommaren men nu tänker jag ta nya tag med GTD genom att lyssna på ljudboken en gång till.

Det som fick mig att tappa greppet var att de vanor och rutiner som GTD kräver inte hann sätta sig i ryggmärgen ordentligt. För att ge mig själv lite bättre förutsättningar att lyckas denna gång ska jag även lyssna på ljudboken The Power Of Habit. Med kunskap om hur vanor fungerar hoppas jag det blir lättare för mig att skapa nya (goda) vanor.

Solskenscyklist kan man vara året runt

Kommentera