Dagens fiasko: ingefära istället för fänkål

Det har inte blivit mycket träning den sista tiden på grund av tidsbrist, slöhet och massor med snö. Mina ursäkter för att inte träna är dock snart slut så det är dags att kränga på vinterdäcken på hojen och ge sig ut och leta skoterspår senare i veckan.

Även om jag inte tränar så behöver jag mat och idag var det min tur att tillaga dagens maträtt från Middagsfrid. På receptet stod det fiskgryta med saffran och en av ingredienserna var fänkål. När jag hämtade det jag trodde var fänkål från skåpet var det nåt som inte kändes helt rätt. Först 20 minuter senare, när min sambo klagade på att jag hade haft i för mycket ingefära, förstod jag vad som var fel.

Kanske är det dags att lära sig se skillnad på ingefära och fänkål? 🙂

 

Solskenscyklist kan man vara året runt

Dagens väder var undantaget som bekräftar regeln. Regeln i år har tyvärr varit regn och rusk, men just idag var vädret alldeles fantastiskt. Solen värmde faktiskt lite trots att vi är i slutet på oktober.

Jag tog en sväng på milspåret i Hemlingby i ganska lugnt tempo. Det kroppsliga förfallet har stoppats med en strikt diet och träning, men det är långt kvar till något som skulle kunna kallas form.

Förutom lite sundare leverne ska jag också försöka styra upp min tid framför datorn. Det ska bli mindre underhållning och mer utveckling från och med nu. Förra vintern använde jag Getting Things Done för att få bättre struktur på tillvaron. Det fungerade riktigt bra och jag kände mig både mer produktiv och mindre stressad. Tyvärr tappade jag greppet lite under sommaren men nu tänker jag ta nya tag med GTD genom att lyssna på ljudboken en gång till.

Det som fick mig att tappa greppet var att de vanor och rutiner som GTD kräver inte hann sätta sig i ryggmärgen ordentligt. För att ge mig själv lite bättre förutsättningar att lyckas denna gång ska jag även lyssna på ljudboken The Power Of Habit. Med kunskap om hur vanor fungerar hoppas jag det blir lättare för mig att skapa nya (goda) vanor.

Med såg och sekatör vid Skidstavallen

Idag tog jag en tur förbi Skidstavallen med en såg och en sekatör i ryggsäcken för att röja lite stigar. Jag och Magnus Eriksson har klurat på en annorlunda bana till på tisdag då den 5:e deltävlingen i Gästrikecupen körs.

Planen är att låta elit (och kanske sport) köra en ~7.2 km lång bana som innehåller flera svåra passager och branta backar. Tyvärr innehåller den också en passage där alla kommer behöva springa.

Genom att låta motion och ungdomar ta en enklare och kortare väg på två ställen får vi en bana för dom på ~4.5 km som ändå är ganska tuff.

 

Det är mycket nu

En sambo som återhämtar sig efter förlossningen, ett spädbarn som skriker på grund av magont, en katt som protesterar genom att pissa överallt förutom i lådan och en katt som protesterar genom att bajsa i duschen. Följande citat från Forrest Gump känns väldigt aktuellt just nu:

Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Som ni kanske förstår har det inte blivit mycket träning den sista tiden. Det kroppsliga förfallet går skrämmande fort. Jag närmar mig snabbt ”the point of no return” vad gäller konditionen vilket gör mig extra stressad. Tills vidare får jag leva ut mitt träningsbehov genom andra, bland annat genom att titta på nedanstående filmer från premiärtävlingen i Gästrikecupen som kördes i tisdags. Den första filmen har jag själv filmat och klippt ihop, den andra är tagen av Magnus Palmberg som körde med en GoPro-kamera på styret under loppet.