En tröskeleffekt på 3.3 W/kg och ett VO2max på 58 ml/min/kg gör ingen cyklist med ambitioner speciellt glad. Att jag dessutom har ganska kass teknik i skogen gör utgångsläget ännu sämre.

Efter att ha analyserat siffrorna från mitt konditionstest på LIVI så kan jag bara konstatera att det krävs en del uppoffringar och hård träning om jag ska kunna vara med och slåss om pallplatserna i H40 om två år.

Pallplats H40” är nämligen det mål jag för närvarande siktar på. Med tanke på att jag förra säsongen som bäst var 21:a i H30 så låter det kanske lite övermodigt att tro att jag ska kunna vara med och slåss om pallplatser. Men jag har två år på mig innan jag fyller 40 och dessutom tror jag det finns en hel del outnyttjad potential i min kropp.

Som ett led i att försöka hitta denna potential har jag inlett ett samarbete med Fredrik Ericsson. Han kommer fungera som bollplank när jag har funderingar och ge mig tips om hur jag bör träna för bästa resultat. Som ett direkt resultat av samtalen med Fredrik kommer jag ha med mig betydligt mer gel på loppen, träna mer distans närmaste tiden, och fokusera hårdare på att gå ner i vikt.

Nästa konditionstest hoppas jag kunna genomföra strax efter Bockstensturen i höst. Jag ser redan fram mot att få gå en ny match mot maskinerna och prestera bättre värden än dessa:

Laktat
Laktat

Syreupptagningsförmåga
Syreupptagningsförmåga

Tung och klumpig

Kommentera