Eftersom jag körde sönder plastraketen i onsdags så passade jag idag på att skruva ihop min gamla cykel. Den har varit nedplockad i smådelar i väntan på en gaffel som inte läcker olja som ett såll. Det verkar dock som om den nu är tom på olja för den läcker inte speciellt mycket längre.

Gamla cykeln
Gamla cykeln

Jag slängde upp den på vågen innan jag gav mig ut och blev lite förvånad att den ”bara” vägde 10.5 kg, men är gaffeln tom på olja kan det till viss del förklara vikten.

Kort ”innehållsförteckning”: Gary Fisher Ziggurat ram (2004), RS Judy gaffel (1998?), XTR970 vevparti, Eggbeater SL pedaler, XTR Shadow RD, XT FD, KMC X10SL kedja, PRO Vibe 7S sadelstolpe, Selle Italia SLR XC sadel, Bontrager styrstam, PRO styre, Bontrager barends, Avid BB7 bromsar med Speed Dial SL handtag, LX växelreglage

Hjulen är mina träningshjul vilket betyder: DT Swiss 240s nav, DT Competition ekrar, mässingsnipplar, NoTubes Olympic fälgar (med gul tejp och Olympic ventil), Race King 2.2 Supersonic med Stans latexgegga, Ashima AiRotor 160 mm fram och Alligator Windcutter 140 mm bak, Tune snabbkopplingar

Det blev bara ett kort träningspass idag med ett snabbt varv vid Testebovallen. Cykeln kändes ganska okej förutom gaffeln som var helt bedrövlig och bakväxeln som är i desperat behov av ny vajer och nytt hölje. Gaffeln är inte mycket att göra åt annat än att köpa en bättre begagnad. Hade en på gång från Henrik ”foxic” Dahlberg men styrröret var lite i kortaste laget så köpet rann ut i sanden. Vajer och hölje har jag hemma men jag ville inte byta innan jag visste om jag skulle stå ut med cykeln.

Visst märktes det att cykeln var tyngre, men det som irriterade mig mest (förutom gaffeln) var växelreglagen. Skillnaden mellan gamla LX-reglage och nya XTR-reglage är enorm. När man väl vant sig med multi-release, instant release och att kunna växla både upp och ner med tummen så känns det verkligen fattigt med LX-reglagens mycket begränsade funktion.

På väg till Testebovallen mötte jag en Google Street View bil som höll på och parkerade vid vårdcentralen. Räkna med nya fräscha bilder av Strömsbro i Street View inom en snar framtid.

Google Street View bil
Google Street View bil

Cykelnostalgi

Kommentera