I måndags bestämde jag mig för att ta i med hårdhandskarna mot de 10 kg fläsk jag lagt på mig sen i våras. Tanken var att helt avstå sötsaker (godis, glass och kaffebröd) men att fortsätta äta annan mat som vanligt. Eftersom jag tränar hårt och mycket behöver jag inte göra mer än så för att gå ner i vikt i lagom takt.

För att hålla mig själv ärlig så har jag lagt upp ett diagram över min vikt som uppdateras varje gång jag väger mig (oftast dagligen). Dessutom tänkte jag skriva en kort rapport här på bloggen varje vecka. Jag skäms lite över min dåliga självdisciplin vad gäller sötsaker, så att behöva skriva om det så alla kan se hoppas jag ska avskräcka mig lite. 🙂

Vecka 45

Måndag till fredag gick riktigt bra eftersom det fanns få frestelser och tillräckligt med viljestyrka att avstå. Igår åt sambon nybakta kanelbullar (från IKEA) och jag lyckades nöja mig med en enda liten tugga. Idag gick det lite sämre då vi var hem till farsan för att fira farsdag. Det slutade med två bitar äppelkaka med vaniljsås plus en fjärdedels Almondy Daim Apelsin.

Jag räknar kalorier mellan tummen och pekfingret och är ganska säker på att veckan som helhet inneburit ett kaloriunderskott, gissningsvis i storleksordningen 2000-3000 kcal.

Sötsaksrapport v.45

2 reaktion på “Sötsaksrapport v.45

  • 2011/11/14 kl. 07:32
    Permalänk

    Hoppas du får ordning på sötsuget!
    Kan verkligen rekommendera fitnessfighten för där tar man bort ALLT socker för att få bot på sötsuget och kan skriva under på att det fungerar. Jag som har varit sån godisråtta och ätit godis varje dag och har det funnits hemma är det jag som har tömt skålarna.
    Men nu kan kan jag det. Mats kan ha massa godis hemma men jag känner inget sug och det känns himla bra för det är så jag vill ha det. Det ska kunna finnas men jag ska inte behöva tömma skålarna bara för att det finns. Kunde t.o.m. ta en liten pyttebit princesstårta igår utan att känna behov av att ha mer 🙂
    Lycka till!
    /Carina

    Svar
    • 2011/11/14 kl. 08:43
      Permalänk

      Jag håller med om att det verkligen gör skillnad att helt skippa sockret. Just Fitnessfighten kanske inte är nåt för mig träningsmässigt, men kosten såg sund ut.

      Svar

Kommentera