Vem hade kunnat ana att det skulle vara möjligt att cykla i skogen med sommardäck den 7:e december? Bor man nere i södra Sverige så kanske det inte är SÅ märkligt, men norr om Dalälven känns det som en smärre sensation.

Idag har jag kört ett varv på stök-rundan vid Skidstavallen. Det låg några millimeter snö på marken och i luften var det knappt 2 grader varmt. Trots att jag hade vanliga sommardäck (Continental RaceKing Supersonic) var fästet riktigt bra. Det kändes nästan som om jag hade bättre fäste på rötter och stenar än när det är blött ute. Jag tog det ändå ganska lugnt för att inte riskera något.

Ladda ner KMZ-filen eller visa den i Google Maps.

Notisen i träningsjournalen: 2011-12-07, Cykling

Stigsmiskande i december

7 reaktion på “Stigsmiskande i december

 • 2011/12/07 kl. 22:28
  Permalänk

  Coolt!
  Jag hoppas kunna träna upp min kondition nu i vinter så jag kanske kan hänga på dig någon gång i vår:-)

  Svar
  • 2011/12/07 kl. 22:42
   Permalänk

   Vi får se hur mycket tränande det blir i vår eftersom jag och sambon ska få barn i april. Blir nog mest korta och intensiva pass (om det alls blir nåt).

   Svar
   • 2011/12/08 kl. 23:04
    Permalänk

    Grattis i förskott!
    Men jag lovar det första året har du hur mycket tid som helst, inte mycket man kan göra då… förutom å serva sambon:-)
    Har två barn själv, 5 och 8 år.

    Svar
  • 2011/12/07 kl. 22:44
   Permalänk

   Men det finns en hel bunt andra att hänga på. Och med det stora intresse för MTB som CykelVasan skapat så kommer skogen vara full av åkare så fort snön försvunnit. 🙂

   Svar
   • 2011/12/08 kl. 23:10
    Permalänk

    Jag har anmält mig til cykelvasan, men den verkar ändå ganska tråkig… mest grusväg å asfalt:-(
    Har hört om en tävling som heter mörksuggejakten som skall vara mycket roligare, den kommer jag anmäla mig till:-)

    Jag är som sagt helt grön på det här med MTB och skulle gärna vilja lära mig lite av Er som hållit på ett tag, min teknik är förmodligen obefintlig…annordnas det några”läger” eller kurser i mtb häromkring? finns det någon klubb i närheten?

    Svar
    • 2011/12/08 kl. 23:36
     Permalänk

     Mörksuggejakten i Rättvik är en toppentävling. Jag kan även rekommendera Lida Loop i Stockholm och nya Finnmarksturen i Ludvika (körde den inte själv i somras men har hört positiva omdömen om banan).

     Sen får du inte missa Högbobiken den 3:e juni, den blir nog riktigt rolig också (och lite kortare än de andra loppen).

     Läger och kurser är det dåligt med tyvärr, och det har även varit dåligt med gemensamma träningar för seniorer. Gävle CA anordnar ”öppen” ungdomsträning en gång i veckan under säsongen och där är även nybörjar-seniorer välkomna. Det finns funderingar kring att utöka detta och köra seniorträning samtidigt, men än så länge är det bara funderingar.

     Det finns fem cykelklubbar för MTB i närområdet: AC Tierp, CF Fricyklisterna, Gävle CA, OK Hammaren och Sandvikens CK.

     Svar
    • 2011/12/08 kl. 23:39
     Permalänk

     Och så får du naturligtvis inte missa Gästrikecupen!!! Gratis, enkelt, kul och ofta. 🙂

     Svar

Kommentera