Träningsvalet stod idag mellan dansbandsspinning på Friskis & Svettis eller en tur på plastraketen utomhus i det fina vädret. Jag hatar dansbandsmusik så valet blev ganska enkelt.

Planen var att köra en runda i bra tempo via Bönan, Harkskär, Utnora och Björke. Redan strax efter Engeltofta höll dock planen på att spricka eftersom jag fick punktering. Jag hittade aldrig något hål eller förklaring till punkteringen, så medan jag bytte slang funderade jag på att avbryta träningen och cykla hem. Till slut bestämde jag mig för att chansa ändå, i värsta fall finns det alltid nån man kan ringa och be om hjälp.

Enligt pulsklockan höll sig temperaturen mellan -3 och -5. Det blev lite kyligt för benen eftersom jag bara körde med vanliga benvärmare och cykelbyxor. Jag blev dessutom lite kall om tårna efter en timme. Trots dessa små problem var motivationen på topp hela passet. Vilken härlig skillnad mot igår kväll.

I år infaller inte vintersolståndet förrän tidigt imorgon bitti, men jag tyckte det var berättigat att använda det som rubrik ändå. 🙂

Notisen i träningsjournalen finns här: 2011-12-21, Cykling

Vintersolståndscykeltur

Kommentera