Ännu en dag med en handfull plusgrader och sol. Visste jag inte bättre skulle jag kunna tro att det är april. Idag blev det isgaterally (grusvägsrally) och asfaltsnötande nordost om stan. Jag körde Gamla Bönavägen till Utvalnäs och sen hem via Harkskär, Björke, Oppala och Hille. Egentligen hade jag tänkt vara ute lite längre men jag var dyblöt av svett så det blev otrevligt kallt.

Ladda ner KMZ-filen eller visa den i Google Maps.

Rubriken syftar på Gamla Bönavägen som till stora delar bestod av knölig och spårig is. Gissa om jag var tacksam för alla vassa dubbar i mina Nokian WXC300 däck? Trots dessa grymma däck var det riktigt närma en vurpa flera gånger då spåren ibland var ordentligt djupa.

Isgaterally

2 reaktion på “Isgaterally

 • 2011/12/27 kl. 12:23
  Permalänk

  du skulle mosat på lite i endurospåren när du ändå var i björke:-)
  Jag försökte cykla g:a bönavägen i fredags, men det var hoplöst pga av all snö.. men nu är det ju nästan sommar ute så jag får göra ett försök någon kväll i veckan.

  p.s brukar träna på testcykeln hemma till dina hjälmkamera filmer ifrån testebovallen och årsunda, du skulle inte kunna filma ett varv i sätraspåret och hemlingby åxå.-)

  Svar
  • 2011/12/29 kl. 17:12
   Permalänk

   När jag körde i måndags så var det det förvisso snö på en del ställen, men det var bilspår hela vägen och de var isiga och gick utmärkt att cykla i med dubbdäck (även om det blev spännande några gånger).

   Du kan inte vara riktigt frisk om du tränar till de hemska filmerna. 🙂

   Hade jag haft en riktig hjälmkamera så hade jag gärna filmat lite mer, men jag tycker mobilen ger så tråkigt skakiga filmer. Känns inte värt det när man knappt ser vad det ska föreställa.

   Svar

Kommentera