När jag för några år sen skulle köpa min första egna domän (toomuchdata.com) så köpte jag den från GoDaddy. De har aldrig varit bäst, men det är ett väletablerat och stort företag med riktigt bra priser.

GoDaddy har nyligen skitit i det blå skåpet genom att stödja ett lagförslag i USA som kallas SOPA. SOPA står för Stop Online Piracy Act och skulle om det går igenom ge rättighetsinnehavare och myndigheter nya möjligheter att via domstol stoppa hemsidor som sysslar med piratkopiering. Problemen med lagförslaget är många, men det kanske största problemet är att det är så vagt skrivet att det även kan utnyttjas för censur.

För att visa mitt missnöje med GoDaddy så väljer jag därför att rösta med plånboken. Jag har nyss flyttat de domäner jag har hos dom till Loopia där jag sedan tidigare har en handfull domäner. Flytten kommer ta nån eller några veckor.

SOPA och domänflytt

Kommentera