Jag börjar känna mig lite lätt desperat. Förkylningen som bröt ut i söndags, och som jag trodde var borta i tisdags, har ännu inte helt lämnat kroppen. Jag har haft lätt feber till och från i tre dagar nu och en allmän sjukdomskänsla i kroppen. Det är 6:e dagen i rad jag inte kunnat eller vågat träna så formen är rejält körd i botten.

Min patetiska uppsyn fick min omtänksamma sambo att ge mig en tidig födelsedagspresent för några dagar sen. Hon vet att jag kämpar med att få tummen ur ibland och hade därför köpt boken Få Det Gjort (Getting Things Done) av David Allen. Det hon inte visste var att jag redan tidigare hade läst en del om GTD och laddat ner ljudboken. Ljudböcker i alla ära, men självhjälpsböcker gör sig inte så bra som ljudböcker eftersom man gärna vill stanna upp och reflektera. Av den anledningen hade boken hamnat ganska långt ner på min att-lyssna-på-lista.

Efter att ha läst en fjärdedel av boken och kollat på några Youtube-videos med David Allen (bland annat den här) så är jag övertygad om att GTD kommer hjälpa mig få mer gjort. Som blivande småbarnsförälder är det säkert ingen nackdel att ha lite bättre koll på vad som behöver göras varje dag. 🙂

Segdragen förkylning och vardagseffektivitet

2 reaktion på “Segdragen förkylning och vardagseffektivitet

 • 2012/01/22 kl. 11:52
  Permalänk

  Om du fått samma förkylning som jag hade före jul, så se upp.
  Den började med låg feber, snora, hosta, slem som inte kommer upp. Håller i sig länge.
  Men jag fortsatte och träna, kände mig inte så dålig, slutade med bihåle/lunginflammation, det var en envis bakterie som man bara får bort med pencillin.
  Kanske dax att gå till doktorn. Så du inte tappar onödigt mycket träningstid?!

  Svar

Kommentera