Montering av däck utan slangPå söndag är det dags för Mörksuggejakten i Rättvik. Förra året hade det regnat en del dagarna före, men under loppet så var det uppehåll och banan var ganska torr. Får man tro SMHI så kommer det fortsätta regna till och från i Rättvik ända fram till på söndag, vilket förmodligen kommer göra banan både blöt och tung.

Under Ränneslättsturen körde jag på ett par NoTubes The Raven 26×2.0 däck som inte riktigt gav mig tillräckligt med grepp. De var dock både lätta, lättrullade och enkla att pumpa upp utan slang.

Nu har jag precis skaffat kompressor vilket gör det mycket lättare att ”få upp” även vanliga däck, som t.ex. Continental Race King 2.2 Supersonic. Jag försökte som hastigast få på dessa innan Ränneslättsturen, men med bara en fotpump gick det inte alls.

I brist på lämplig mek-lokal så var det badrummet som fick bli däcksverkstad. Framdäcket gick lätt att få upp och verkar redan vara tätt trots att jag använde ”gammal” latex-gegga.

Bakhjulet lyckades jag inte få upp eftersom kompressortanken tog slut. Jag hoppas på bättre lycka imorgon när jag vågar ha kompressorn igång utan att riskera bli lynchad av grannarna.

Det sägs att banan i Rättvik tål väldigt mycket vatten och att det bara blir lerigt på några få ställen. Jag hoppas det stämmer, för i så fall tror jag Race King 2.2 Supersonic kan vara ett lysande val. De funkar inte så bra i lera men på de flesta andra underlag, inklusive hala rötter, är de riktigt bra.

Däck för Mörksuggejakten

Kommentera