För andra helgen i rad blev det ett svetto-fika-pass för mig. Det vill säga ett svetto-pass med en fikapaus efter nån eller några timmar. Idag körde jag grusvägsrally upp till Norrsundet, och sen blev det asfaltsnötande tillbaka till Gävle.

Det regnade när jag gav mig av från Sätra så jag passade på att prova min nyinköpta regnjacka för första gången. Det är en EnduraLaser II”, och förutom att materialet har en gummiaktig insida som känns lite konstig mot huden så är jag riktigt nöjd. Kör man med långärmad tröja under så märker man inte alls av gummi-känslan.

Jag vid kiosken i HamrångefjärdenJag stannade till i Hamrångefjärden och tankade lite glass, kexchoklad och sportdryck. Efter grusvägsrallyt såg jag mer ut som något föräldrar skrämmer sina barn med än som en cyklist. En liten flicka tittade storögt på mig inne i butiken och drog sin pappa i ärmen när jag klampade förbi.

Jag hade egentligen tänkt leta mig tillbaka till Gävle på tidigare outforskade grusvägar i närheten av E4:an, men jag hade en tid att passa och klockan hade hunnit bli lite för mycket så det blev asfalt hela vägen hem istället.

Eftersom jag hade vilodag igår och var utsövd så var det inga problem alls att ligga på 80-85% av HRmax. Benen var pigga och inte ens 2 timmars lerbad på tungtrampad grusväg gjorde mig speciellt trött.

På vägen hem mot Gävle skymtade jag två landsvägscyklister framför mig när jag passerade Trödje. Tanken på att kränka några landsvägsnissar på min extremt skitiga mountainbike fick mig att vrida upp hastigheten ett snäpp, och i nedförsbacken in mot Björke kunde jag till slut visa vem som var herre på täppan. Fan vad barnslig jag är…

Det blev lite drygt tre timmars cyklande plus en kvarts fikapaus. Räknar man bort fikapausen så hade jag en medelpuls på 83% av HRmax. Här är notisen i träningsjournalen.

Turbeskrivning: Hem – golfbanan – Gamla Bönavägen – Utvalnäs – Harkskär – Utnora – Eskörönningen – Hillevik – Trödje – Åfjärdsbro – Gamla Iggövägen – Säljemar – Norrsundet – Hamrångefjärden – (paus) – Katrineholm – Trödje – Björke – Hille – Hem

GPS-karta över turen

Svetto-fika-pass

Kommentera