Jag hade tänkt träna igår, men datanörden i mig tog över och hela kvällen spenderades istället med att leka med min nyinköpta Samsung Galaxy S. Trots att jag är ganska prylgalen så har jag inte ägt någon smartphone förut så lockelsen att utforska var för stor. Det framgår inte av bilden här under, men skärmen (Super-AMOLED) är helt fantastisk med hög upplösning och klara färger. Resten av hårdvaran går inte av för hackor heller och på mjukvarusidan är det Android 2.1 som körs (men en uppgradering till 2.2 FroYo är utlovad).

Samsung Galaxy S.
Samsung Galaxy S

Tyvärr följdes gårdagens vilodag av en alldeles för kort träning idag med ett tråkigt slut. Jag hade ingen bra plan för dagen utan drog till Tolvfors vid 17.30 för att se om jag kunde haka på landsvägsgänget en runda. Det var dock ingen annan där så jag cyklade vidare på måfå men med bra tryck på pedalerna. Jag hade riktiga sprättben idag och allt kändes lätt när jag susade fram genom stan och upp till Hemlingby. I brist på annat tänkte jag att en sväng på Happy-rundan plus några intervaller i Bomhus-backen kunde vara en lämplig träningsdos. Jag hann dock inte mer än några kilometer innan framväxeln gav upp. Det gick fortfarande att cykla, men vevarmen tog i växeln och lät illa, så jag vände hem istället.

Trasig SRAM XX framväxel.
Trasig SRAM XX framväxel

Kvällen har ägnats åt att fulmecka en XTR E-typ framväxel så den funkar hyfsat med mitt KCNC-parti. Första problemet var att KCNC-partiet behöver en 2 mm spacer, och XTR E-typ har en 2.5 mm tjock plåt. I brist på riktiga verktyg så dremmlade och filade jag ner plåten till ca. 2.2 mm innan jag tröttnade.

Nästa problem var höjden på växeln eftersom den är gjord för 44T storklinga och jag har bara 42T. Trots ganska brutalt borrande och filande fick jag inte ner växeln mer än ca 4 mm vilket tyvärr innebär att den fortfarande är lite för hög. En hög framväxel betyder mer kedjetrassel. Vi får väl se hur det går i helgen.

Modifierad XTR E-typ och ett KCNC-parti.
Modifierad XTR E-typ och ett KCNC-parti

Smartphone och mjukostframväxel

Kommentera