Idag drog Gästrikecupen igång igen efter sommaruppehållet med en tävling vid Åbyvallen i Valbo. Banan såg ut som vanligt första tredjedelen men sen blev det lite ny bansträckning med några riktigt fina partier.

Igår löptränade jag för första gången på länge och lyckades självklart få ont i benen. Med lite stretching och värktabletter lyckades jag ändå köra ett pass cykel på kvällen också. Idag när jag vaknade var jag så stel att jag knappt kunde ta mig ut från sovrummet.

Jag trodde inte jag skulle kunna vara med och tävla, men ännu en dos värktabletter och lite lugn cykling till Åbyvallen gjorde att kroppen kom igång ganska bra. Bestämde mig för att åtminstone försöka vara med och det var ett beslut jag slapp ångra. Formen är inte den bästa men det gick förvånansvärt bra för mig ändå.

Tävlingsreferat

Jag lade mig tvåa efter Pelle Sjudin i starten men märkte redan i andra korta backen att det gick för fort, och strax därefter släppte jag även förbi Björn Boström. Några hundra meter senare smet Jonas Palmberg förbi mig när jag valde fel sida förbi ett träd. Resten av varvet körde Jonas, jag och Anders Vikholm ganska jämnt.

I början på andra varvet vinkade jag förbi Anders eftersom jag började känna mig sliten. Anders körde tyvärr fel strax efteråt och halkade efter mig och Jonas.

På det tredje varvet var det Jonas tur att köra fel på samma ställe som Anders. Utan någon att jaga (Pelle och Björn var utom synhåll) fick jag svårt att hålla tempot uppe, men jag bet ihop så gott jag kunde och lyckades köra en sekund snabbare än på andra varvet.

I början på fjärde varvet körde jag om Björn som hade vurpat. Kort därefter tyckte jag det kändes som om Jonas var på väg ikapp så jag gick ”all in” och matade på allt jag hade. Det höll inte så länge innan jag började må illa (mjölksyrachock?), men jag lyckades samla mig och kunde avsluta varvet på ett bra sätt.

Jag rullade i mål som tvåa, drygt två minuter efter en överlägsen Pelle Sjudin. Resultaten finns att beskåda på Gästrikecupens hemsida: Resultat Åbyvallen

Notisen i träningsjournalen med varvtider och andra siffror finns här: Gästrikecupen Åbyvallen 2011-08-09

Tvåa vid Åbyvallen

Kommentera