För nån timme sen gick flyttlasset från toomuchdata.se till danieleriksson.eu. Jag har flyttat hemsidan till en ny domän och samtidigt passade jag på att byta plattform för bloggen från en egenutvecklad bloggmotor till WordPress.

Bloggmotorn och träningsjournalen har varit bra projekt att lära mig Python och Django med. Även i fortsättningen kommer träningsjournalen att köra Python + Django, men det kändes dumt att lägga en massa tid på att uppgradera bloggmotorn när allt jag behöver (och mycket mer) redan finns tillgängligt i WordPress.

Jag har försökt göra flytten så smidig som möjligt genom att vidarebefordra (HTTP redirect) nästan allt på den gamla domänen till dess nya plats under danieleriksson.eu. Det finns säkert några saker jag missat men det borde synas ganska snabbt i mina loggar.

Egentligen ville jag ha domänen danieleriksson.se, men trots flera försök har jag inte fått kontakt med ägaren. Om en månad går registreringen av den domänen ut, men såvitt jag vet placeras den då i karantän i 6 månader innan någon annan kan registrera den.

Lämna gärna en kommentar här om du hittar nån gammal länk som inte längre fungerar!

Flyttlasset har gått

4 reaktion på “Flyttlasset har gått

  • 2011/09/29 kl. 05:40
    Permalänk

    Så nu har även Daniel hoppad på trenden med molntjänster. Tänk att man till slut ”outsourcar” sig själv:-) men det känns som om du i alla fall hade en gedigen utredning bakom beslutet och att det inte hade någon negativ inverkan på den anstälde

    ”Tomorrow there Will be no clode services/computing, it will be just services and computing”

    Svar
    • 2011/09/29 kl. 06:43
      Permalänk

      Jag vet inte om jag förstår vad du menar att jag hoppat på för molntjänst Pär?

      Svar
      • 2011/09/29 kl. 23:55
        Permalänk

        Dåligt påläst… Inser nu att du bara outsoursat utvecklingen. Inte illa pinkat det heller 🙂

        Svar
        • 2011/09/30 kl. 00:04
          Permalänk

          Mmm, det finns både wordpress.com där man kan lägga upp sin egen blogg gratis och wordpress.org där man kan ladda hem den fria mjukvaran för att driva en blogg på egen server.

          Jag kom till insikten att det finns mer spännande och utmanande saker att koda än ytterligare en bloggmotor, men samtidigt vill jag drifta den själv för att kunna tweaka saker. Vad passar då bättre än att använda den mest välkända bloggmotorn och därmed addera ytterligare en punkt i min kompetensportfölj. Synd bara att det är PHP i botten, trodde jag var klar med det härket för nåt år sen.

          Svar

Kommentera