I måndags köpte jag ett årskort för spinning på Friskis & Svettis i Gävle. Jag har kört spinning där förut och vet att ventilationen i den nya salen i källaren inte är perfekt. Tyvärr verkar den ha blivit ännu sämre sen jag sist var där (våren 2010). Jag har hunnit med två pass, ett i måndags och ett tidigare ikväll, och båda gångerna har jag tvingats vrida ner belastningen för att inte kollapsa av överhettning.

Det är synd att ventilationen är undermålig för de nya cyklarna är riktigt bra. För ett drygt år sen bytte man till Keiser M3 som har ett magnetiskt motstånd och som dessutom visar uteffekt i watt och kcal.

Nu ska jag försöka leta reda på en lite mindre bordsfläkt med klämma istället för fot som jag kan ta med mig och fästa på styret. Eller så kanske jag kan köpa en stor fläkt med golvstativ och låta den stå kvar där mellan passen.

Svettorgie

2 reaktion på “Svettorgie

  • 2011/09/29 kl. 17:48
    Permalänk

    Perfekt med fläkt, då får du fartvind också 😉

    Svar
    • 2011/09/29 kl. 21:08
      Permalänk

      Jo, nån slags kylning måste till för jag lyckas inte blåsa ur varken ben eller lungor ordentligt innan jag börjar känna av symptom på överhettning (det börjar krypa i huden, illamående och huvudvärk).

      Det är inte så långt ifrån att jag lyckas blåsa ur lungorna, men det beror på att jag knappt kört nån högpulsträning alls under hösten så den centrala kapaciteten suger verkligen.

      Svar

Kommentera