I ärlighetens namn så är jag inte alls så stark som intervallerna i fredags antyder. Jag har under sommaren och hösten lagt på mig 10 kg fläsk och väger just nu hemska 92 kg. Det betyder att 4×4-intervallerna kördes på högst beskedliga 4.43 W/kg.

Ska jag kunna hävda mig i H40 nästa säsong så behöver jag kunna pressa minst 5.5 W/kg på 4×4-intervaller gissar jag. För att lyckas med det skulle jag behöva gå ner i vikt och öka i effekt, en ekvation som är svår att lösa.

Helt klart är i alla fall att vikten måste ner 10-15 kg till i vår. Som tur är vet jag mycket väl vad som krävs för att minska i vikt. Med start idag tar jag i med hårdhandskarna och förbjuder mig själv att äta sötsaker. Jag vet att vikten rinner av mig som smör i solsken bara jag kan undvika godis, glass och kaffebröd.

Ärlighet varar längst

2 reaktion på “Ärlighet varar längst

  • 2011/11/10 kl. 23:28
   Permalänk

   Cyklarna som F&S har är av typen Keiser M3. De har ett magnetiskt motstånd som bygger på virvelströmseffekten (eddy current). Eftersom cyklarna inte har några anliggande ytor är de nästan ljudlösa, och motståndet är väldigt ”mjukt”. Klart överlägset alla andra spinningcyklar jag testat.

   Cyklarna visar effekt (watt och kcal) i displayen. Det framgår inte av Keisers hemsida hur den visade effekten beräknas, men trampmotståndet känns väldigt lika mellan olika cyklar i alla fall.

   På ”växel 16” med en kadens på 103-105 så pendlar uteffekten kring 410 watt. Går jag ner en ”växel” sjunker uteffekten till ~370 W.

   Svar

Kommentera