Dagens träning blev löpning med ett hyfsat snabbt varv på 6:an i Hemlingby. Vädret var grått och trist med regnet hängande i luften och en del vind. Eftersom det var ganska varmt ute (~10 grader) kändes det ändå skönt att träna utomhus istället för i en varm spinningsal.

Det har inte blivit så mycket löpträning i år, dels på grund av lathet och dels på grund av krånglande rygg och ben. Jag släpar dessutom runt på en handfull kilo onödigt fläsk och har på grund av för lite intervallträning senaste halvåret dålig central kapacitet. Med de förutsättningarna kan jag inte förvänta mig rekordtider, men tiden på dagens runda gjorde mig ändå glad.

Jag öppnade lugnt den första kilometern för att värma upp och höll igen lite ända fram till sista backen. Det finns alltså mer att ge men jag släpade mig ändå runt på 24:44 (4:34-tempo) vilket jag är riktigt nöjd med. Löpsteget känns fortfarande lite ovant och vikten är på väg ner. Kan jag bara hålla i löpningen regelbundet kan det här bli riktigt bra till i vår.

Framsteg i löpspåret

Kommentera