Snart kommer ni slippa gå över Atlanten för att läsa den här bloggen. Inom några dagar så går flyttlasset från Houston till Amsterdam. Förutom att sidan kommer laddas snabbare så ska ni förhoppningsvis inte märka nån skillnad.

Här är lite siffror från en mätning jag just gjorde från en dator ansluten till Telias fibernät i Gävle. Drygt 150 ms snabbare mot Amsterdam än mot Houston!

--- web142.webfaction.com ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 191.198/191.828/192.877/0.694 ms
--- web306.webfaction.com ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 32.970/36.132/38.629/1.732 ms

När jag för två år sen letade nytt webbhotell föll valet på WebFaction eftersom de var billiga och hade bra stöd för Python och Django. När jag blev kund hade de bara servrar i USA, men sen några månader tillbaka erbjuder de även servrar i Europa.

Det som är så bra med WebFaction är att man får nåt som liknar en VPS till ett fantastiskt lågt pris. Dessutom ingår det tillräckligt med diskutrymme och bandbredd för att man ska få plats med en hyfsat välbesökt hemsida.

Heter man inte Schulman i efternamn och är lite händig så kan man istället köra en hel hög hemsidor från samma konto. Jag kör just nu fyra WordPress-bloggar, ett phpBB-forum, ett Coppermine-galleri, två hemsidor utvecklade i Django samt subversion och trac från mitt konto.

Skulle ni välja WebFaction får ni gärna ange mig som referens så får jag lite rabatt. Mitt användarnamn är ”dakrer”, eller så kan ni använda den här länken: http://www.webfaction.com/signup?affiliate=dakrer

Att gå över ån för vatten

Kommentera