Hemsidan har blivit snabbare, och jag har blivit utan träning för andra dagen i rad. Både igår och idag är det huvudvärk som har spökat och jag börjar bli ganska less på den. Det är dags att boka en tid hos en kiropraktor.

Sent igår kväll flyttade jag alla mina hemsidor från Houston till Amsterdam. Flytten gick riktigt smidigt förutom lite självförvållat strul med de hemsidor som kör Django. Jag hade missat att installera en modul för databaskommunikation, men eftersom jag inte fick något vettigt felmeddelande tog det ett tag att lösa.

Flytten innebär inte bara snabbare svarstider, den innebär också ett byte till 64-bitars Centos6 (från 32-bitars Centos5). Den största vinsten med det är att servern utnyttjar cgroups för att minska störningar från andra användare. Enkelt förklarat så fördelar cgroups CPU-kraften på ett mer rättvist sätt mellan användare så varje hemsida alltid är garanterad en viss mängd kraft. Som alltid när man delar en server med andra användare så kommer svarstiden att variera, men med cgroups kommer den förhoppningsvis variera lite mindre.

Snabbare utan träning

Kommentera