Är det någon som vill ha en vad? Den är stark och bra till det mesta förutom löpträning. Usch vad less jag blir!

Jag var lite för slö för att byta till sommardäck på cykeln så jag snörde på mig löparskorna istället. Förutom lite vind var vädret fantastiskt med sol och sju plusgrader. När jag sprang förbi skateparken på Alderholmen var det en hel bunt ungdomar där och åkte skateboard. Annorlunda sysselsättning på jullovet!

Jag tog det ganska lugnt men höll ändå 4:32-tempo enligt pulsklockan. Det kändes riktigt bra i två kilometer, sen började jag bli stum i vänster vad. Eftersom jag kört extra vadträning de senaste veckorna så hoppades jag det skulle fungera ändå, men nån kilometer senare började det göra ont och det blev bara värre och värre. Till slut valde jag att avbryta och gå hem för att inte riskera att skada mig.

Tips på hur jag kan bli bra i vaden mottages tacksamt! Jag har de senaste veckorna kört extra mycket tåhävningar och stretchat vaderna noga. Dessutom springer jag alltid med kompressionsstrumpor för att förbättra blodgenomströmningen. Jag får nästan alltid ont på samma ställe i vänster vad, ungefär halvvägs mellan foten och knät och lite mot vänster sida. Det är alltså där vadmuskeln börjar smalna av.

Strulande vad bortskänkes

2 reaktion på “Strulande vad bortskänkes

 • 2011/12/29 kl. 09:59
  Permalänk

  Köp magnesiumpiller på apoteket, brukar göra att man klarar sig ifrån liknande problem. Effekt efter ca en vecka.

  Svar
  • 2011/12/29 kl. 17:16
   Permalänk

   Magnesium hjälper väl främst mot ”gubbvader”, alltså vader som blir stumma och krampar? Mitt problem är att jag får ont som om något är på väg att brista, och några gånger har det till och med ”smällt till” och jag fått rejäl smärta.

   Jag har tagit magnesium förut (i form av ZMA) men hade samma problem då.

   Svar

Kommentera