Om 5 veckor är det dags för Finnmarksturen, ett lopp som ställer höga krav på pannbenets tjocklek. För att bygga lite extra pannben åkte därför jag och Magnus ”Gaastra” Eriksson upp till Brattfors idag för att nöta höjdmeter vid Mårtensklack och Lenåsberget. Det blev ett riktigt fint pass med oändligt många fler höjdmeter än vad man vanligtvis får ihop om man tränar runt Gävle.

Puls, hastighet och höjd för dagens pass.
Puls, hastighet och höjd för dagens pass

Förhoppningsvis blir det ytterligare ett par besök i Brattfors de närmaste veckorna. Jag har flera bra ställen för hårdträning runt Gävle, men att cykla fort uppför är inte bara fysiskt skitjobbigt, det är även mentalt påfrestande och då är såna här pass nyttiga. Förra året blev det bara ett liknande pass men det kändes verkligen som om det hjälpte. I år siktar jag på minst tre såna här pass innan Finnmarksturen.

Finnmarksförberedelser

Kommentera