Backen som jag och Magnus körde intervaller i för några dagar sen är ganska flack. Runt 80 höjdmeter fördelade på knappt 1.4 km är inte speciellt respektingivande, ändå känns den både lång och jobbig när man är där. Den långa grusvägsbacken vid Lenåsberget är ungefär 140 höjdmeter på 3.3 km, inte heller det speciellt respektingivande men ändå så jobbigt.

Jag reflekterade över detta när jag läste om Mikael S Flockharts äventyr vid Col du Tourmalet. 1400 höjdmeter fördelade på 19 kilometer låter lite häftigare. Iofs kör man inte intervaller uppför den backen, men ändå.

Nu ska jag ladda lite inför dagens träning. Vädret har skärpt till sig jämfört med igår så jag tänkte passa på att köra ett distanspass. Blir nog den vanliga turen runt Gårdskär, Marma och Åsbo. Antalet höjdmeter på den turen går förmodligen att räkna på ena handens fingrar.

Platta backar

Kommentera