Tillsammans med Niclas Bendrik (dagens banläggare), Johan Östblom, Christian Persson och Henrik Dahlberg har jag idag kört en stigtät tur norr om stan. Själva banan var 47 km men med transport till och från Skidstavallen fick jag ihop 57 km på strax under 4 timmar. Egentligen var banan några kilometer längre men vi fuskade lite på slutet på grund av trötthet och tidsbrist. Ladda ner KMZ-filen eller visa den i Google Maps.

Jag körde enbart med vatten vilket kändes ordentligt på slutet då jag blev helt tom på energi. Hela eftermiddagen har jag gått och känt mig mosig och fysiskt trött, men nu börjar det äntligen ordna upp sig efter en måltid och 3 ordentliga mellanmål.

Vi hade riktig tur med vädret med strålande sol, 5-6 grader varmt och nästan ingen vind förutom på slutet. Det låg lite frost kvar i gräset på sina ställen, och några av stigarna och grusvägarna var lite mjuka och sugande, men på det stora hela var underlaget riktigt bra.

Banan bestod mestadels av jättefin stig och vi hade verkligen roligt i skogen. Det blev en hel del tekniskt avancerad stig så vi fick träna balans och åkteknik. Jag passade även på att visa scoutstuge-backen för de andra men eftersom underlaget var ganska torrt var den ingen större utmaning idag. Det blev nästan inga missöden trots hög fart och okända stigar. Jag gjorde en OTB och Henrik föll stillastående av cykeln och landade på en sten.

Notisen i träningsjournalen: 2011-11-26: Cykling

Lång svettorunda

Kommentera